FN's 17 verdensmål med Shane Brox

Vinterferie med familien: Bliv mere klimabevidst sammen med dine børn

Seks sjove aktiviteter til vinterferien. Bliv klogere på klima, mens I leger, ser, lytter og lærer.
7/2 2020

FN’S 17 verdensmål

Hvad er det nu lige de 17 verdensmål går ud på? Det kan være vanskeligt at svare på, men nu er verdensmålene oversat på en måde, som børn kan forstå. Bag udstillingen på Naturhistorisk Museum i Aarhus står Shane Brox, der blandt andet er kendt fra Ramasjang. Udstillingen er på én gang både kreativ, eventyrlig og tankevækkende, og det bedste er, at den ikke er færdig endnu, for alle inviteres til at bygge videre på den bæredygtige verden, som er opført. I kan bygge alt fra fisk til havet, insekter til skoven og bæredygtige huse til storbyen. Formålet med udstillingen er at give så mange børn og familier i Danmark som muligt viden og energi til at tage kloge og bevidste verdensmålsvalg i hverdagen.

Se mere her: naturhistoriskmuseum.dk

 • Hvad: Naturhistorisk Museum Aarhus
 • Hvor: Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C
 • Hvornår: Alle ugens dage 10.00-16.00


Vores Verden - med Shane Brox på Naturhistorisk Museum

Få oceaner af overraskelser for hele familien

Tag hele familien med på en skvulpende og fascinerende oplevelse med oceaner af farverige fisk, plankton, koraller og mystiske moræner. På den Blå Planet går du i ét med havets skjulte skatte – uden at få våde fødder. Giv jeres besøg et tvist i selskab med en af akvariets dygtige rundvisere, som både gør forældre og børn klogere på, hvad klimaforandringer, forurening og miljøkriser gør ved havets vidunderlige dyreliv. I kommer ikke bare til at trykke næserne flade mod en akvarierude, I bliver også ført til hemmelige og overraskende steder på museet.

Se mere her: denblaaplanet.dk

 • Hvad: Den Blå Planet
 • Hvor: Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup
 • Hvornår: Mandag: 10.00-21.00, tirsdag–søndag: 10.00 – 17.00


Oplev legendariske elbiler på tæt hold

Mange taler om, at elbilerne er på vej, men det har de sådan set været længe. Tag med familien på en rejse tilbage i tiden, og dyk ned i elbilens historie på Danmarks Tekniske Museum. Vidste I måske, at der allerede for omkring 100 år siden tøffede elektroniske biler rundt i de københavnske gader? Spørgsmålet er, hvad der er sket i mellemtiden, og hvor vi er på vej hen i dag? I kan blandt andet opleve den legendariske Ellert, Hope Whisper, der kørte galt under en præsentation i Forum i 1983 og solcelle-hybridbilen Toria Connector. Udstillingen rummer selvfølgelig også nogle af de elbiler, som vi ser i dag. Nok mest interessant for de ældste i familien tager udstillingen også fat på nogle af de mange overvejelser nye bilkøbere står over for, når valget skal være mellem el eller benzin.

Se mere her: tekniskmuseum.dk

 • Hvad: Danmarks Tekniske Museum
 • Hvor: Fabriksvej 25, 3000 Helsingør
 • Hvornår: Museet har åbent alle dage i vinterferien fra 10.00-17.00


Vinterferie på Det Tekniske Museum


Inspirationsfulde dage med børnene i vinterferie

Sct. Jørgens Park Butikscenter i Næstved inviterer til vinterferiehygge med klima og miljø i fokus. Skraldejagt, børneloppemarked og workshop hvor du lære at bygge et insekthotel er alle aktiviteter, hele familien kan deltage i fra 10.-22. februar.
Har dit barn et kræmmergen gemt i sig, vil du slå et slag for en bedre tilværelse for insekter eller måske hele familien har brug for mere info om konsekvenserne ved skrald? Så kom med til inspirationsrige dage der kan give stof til eftertanke.

Se mere her: sjp.dk

 • Hvad: Sct. Jørgens Park Butikscenter
 • Hvor: Sct. Jørgens Park Butikscenter. 4700 Næstved
 • Hvornår: 10. 14. 15. og 22. februar.


Vinterferie i Næstveds Butikscenter

Tag temperaturen på klimaet

Hvilken verden er vi ved at nedbryde og forme? Et stort spørgsmål, der ikke er ligetil at svare på. På ARKENs særudstilling tager en rækker kunstnere temperaturen på verden, som vi ser den i dag, og hvordan den mon ser ud i fremtiden. Udstillingen rummer værker for folk i alle aldre – I kan blandt andet opleve alt fra en kæmpe skulptur kamufleret med læssevis af slikspejlæg til en superstruktur overdækket med japanske tatami-måtter, spirulina-algestøv og vifter. På fantasifuld vis sætter kunstnere klimaet på dagsorden og leder vores tanker over på både burhøns og plastforbrug, men også på håb for en lysere fremtid.

Se mere her: arken.dk

 • Hvad: ARKEN
 • Hvor: Skovvej 100, 2635 Ishøj
 • Hvornår: Mandag-torsdag 9.30-17.00, fredag-søndag 9.30-19.00


Vinterferie på Arken


Giv den gas på GASmuseet

Der findes mange spændende historier og aktiviteter der involverer gas og energi. På GASmuseet i Hobro kan du lave fuglekugler ved udendørs bål, opleve museets ScienceUNIVERSE hvor hele familien kan deltage i fede eksperimenter med gas og ild, og ikke mindst lære hvordan man tænder et bål med strygestål. Når tiden er til det, bydes der på varm kirsebærsaft og æbleskiver.

Se mere: gasmuseet.dk

 • Hvad: GASmuseet
 • Hvor: Gasværksvej 2, 9500 Hobro
 • Hvornår: d. 8/2 – 14/2 kl. 10:00 – 16:00


Vinterferie på gasmuseet
Nyhedsbrev