Tegning af hus med skadedyr: myrer, dræbersnegle, hveps og bladlus - skadedyrsbekæmpelse - grøn forskel

11 tips til at slippe af med skadedyr

Vi har samlet 11 tips til, hvordan du kan holde skadedyrene i skak i haven. Med få gode råd kan du holde bestanden af myrer, dræbersnegle, hvepse og bladlus nede. Print grafikken, og hæng den op på køleskabet - så er du klar til at komme i gang i haven, når solen kommer.
8/5 2017

Skadedyrsbekæmpelse behøver ikke være giftig.

Der er mange gode tips til miljøvenlig skadedyrsbekæmpelse. Sørg for at være ude i god tid, saml dræbersnegleæg og dræbersnegle allerede i det tidlige forår. Det er også allerede nu, du skal sætte nyttedyr – som blandt andet kan hjælpe mod bladluseangreb.

Et andet godt tip, du kan benytte dig af hele året, som både er til gavn for dig selv og effektiv skadedyrsbekæmpelse, er at rydde op og gøre rent regelmæssigt. Det gælder både inde og ude – indenfor kan krummer og andr elækkerier tiltrække myrerne, mens dræbersneglene elsker at gemme sig i haveaffald.

Blandt de bedste kneb til skadedyrsbekæmpelse er også naturlige remedier som din kompost. Komposten kan fungere som naturlig gødning til dine planter. Komposten er nemlig ikke bare god for miljøet, den er også et godt værn mod bladluseangreb. Du kan også bruge naturlige virkemidler til at bekæmpe skadedyr – brug søde sager til at lokke dem i fælder, eller brug eksempelvis kanel til at jage myrerne væk. Du finder et hav af naturlige remedier til skadedyrsbekæmpelse lige i køkkenskabet.

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om miljøvenlig bekæmpelse af skadedyr (dræbersnegle, myrer, hvepse og bladlus)

Skadedyrsbekæmpelse: Husk balancen!

Men selvom du bliver grebet af den naturlige og miljøvenlige skadedyrsbekæmpelse, er det også vigtigt at huske, at der skal være en balance. Der er en grund til, du har skadedyr i haven, de spiller også en rolle i din baghaves biodiveristet – og nogle skadedyr kan holde andre skadedyr i skak. Så find en god balance, og accepter skadedyrene i små doser.

Endeligt er det en god idé at skrive dig bag øret, hvad der virkede i år, så du e rklar til næste år – og husk gerne at komme i gang med at forebygge skadedyrangreb i god tid. Start allerede med at samle snegleæg i efteråret.

Er angrebene blevet for store, og har du brug for ekstra hjælp? Så kan du se, hvilke midler der er godkendt til skadedyrsbekæmpelse i Danmark hos Miljøstyrelsen her.

Se grafikken herunder med 11 mijøvenlige tips til skadedyrsbekæmpelse af: myrer, hvepse, dræbersnegle og bladlus.

11 tips til miljøvenlig skadedyrsbekæmpelse – find den printvenlige udgave her.