Billede af klimaforandringer

Her er det eneste argument, du behøver, for at bevise at klimaforandringer er menneskeskabte

En amerikansk tegneserie har gjort det umulige. Se, om den kan overbevise dig om, hvor utrolig en effekt mennesket har haft på jordens klima her.
14/9 2016

År 20.000 f. Kr. Der er 4 grader kolder på jorden end i dag, og havde New York Citys velkendte skyline eksisteret, havde den været dækket af is.

Spol 22.000 år frem og denne sommer – juli og august 2016 for at være præcis – er netop blevet målt til de to varmeste måneder lige efter hinanden, der er målt på jorden de sidste 136 år. Samtidig befinder vi os i det tredje af de tre varmeste år efter hinanden. Havene stiger, vi udleder mere CO2 end nogensinde før – men der er stadig nogen, der trækker på skuldrene og siger: Jamen, temperaturen er jo steget så længe jorden har eksisteret. Men spørgsmålet er: Hvor hurtigt?

Læs også: Nye tiltag skal veje op for flytrafikkens enorme CO2-aftryk

Svaret kommer her. Og lad os bare lige advare dig, det tager en del tid at scrolle frem til det 20. århundrede, hvor temperaturen for alvor begynder at stikke af på vores klode – men du får også samtidig et lynkursus i jordens historie, så helt spildt er det ikke. Og så er det virkelig utroligt at nå til bunden og se, hvilken effekt vi mennesker og vores udvikling ifølge denne tegneserie har haft på vores klima. Og ikke mindst, hvor vi er på vej hen, hvis vi ikke gør noget nu.

Se, om du bliver overbevist!

klimaforandringer

Kilde: www.xkcd.com


Nyhedsbrev