Skoringen Holbæk sparede på strøm

Barberede 80.000 kroner af elregningen

Skoringen i Holbæk skar 40 procent af elregningen alene ved at skifte forretningens halogenspots ud med LED-spots. Som en ekstra gevinst præsenterer butikkens sko sig nu endnu bedre end før.
26/3 2016

Belysningen har stor betydning for, hvordan varer i en forretning tager sig ud i kundernes øjne, men det var nu først og fremmest for at spare på eludgifterne, at Skoringen i Ahlgade i Holbæk i efteråret udskiftede samtlige spots i butikken.

“Det var primært for at spare strøm. Vi regner med at reducere vores samlede strømforbrug med 40 procent. De gamle metalhalogenspots udviklede meget varme, så vi brugte også en del strøm på at holde temperaturen i forretningen nede. Det sparer vi også på nu,” siger indehaver Jan Thomassen, der i alt har sparet 80.000 kroner årligt på elregningen efter sin investering og et energisparetilskud fra energiselskabet.

Den forbedrede præsentation af de nye skomodeller var en ekstra gevinst ved at udskifte de strømslugende halogenspots med LED-spots.

Lyset sælger varen

“Det er lyset, der sælger varen, og nu er LED-teknologien så udviklet, at det ikke længere går ud over farvegengivelsen. Nu er det de rigtige farver, der kommer frem. De nye spots er mere fokuserede på et bestemt punkt, så lyset i forretningen ikke længere er så diffust, og man bliver heller ikke blændet som før, fordi LED-dioderne sidder længere tilbage i spotten,” forklarer Jan Thomassen.

Den markante elbesparelse er opnået, uden at det har kostet Skoringen værdifuld åbningstid, idet det kun var de enkelte spots i de eksisterende strømskinner, der skulle udskiftes.

Vidste du, at …
  • Mange hjem stadig har mange halogen- og glødepærer, der med fordel kan udskiftes med elsparepærer og LED?
  • I et hjem hvor 20-30 halogen- og glødepærer udskiftes med energivenlige pærer, vil en typisk besparelse være på 1.000 kroner om året.
Kilde: Energitjenesten

Jan Thomassen anslår, at investeringen i den nye belysning har en afskrivningstid på tre-fire år. Det var rapporten efter et besøg af en energirådgiver fra energiselskabet, der førte til, at Skoringen valgte spotløsningen. Energisparetilskuddet blev på cirka 2.000 kroner.

“Det var nu ikke drevet af muligheden for tilskud. Jeg ser det som en ekstra bonus, jeg selvfølgelig gerne tager med oven i den store besparelse,” siger Jan Thomassen.


Nyhedsbrev