kvinde-med-creme - skønhedsprodukter - grønforskel

15 danske skønhedsbrands med grønt fokus

Om du er på jagt efter økologiske, naturlige, veganske, bæredygtigt producerede, allergivenlige eller plastikfri skønhedsprodukter, så finder du dem på listen. Vi har samlet 15 danske beauty brands, der er lidt grønnere.
21/3 2018

Vil du gerne tage et stort skridt uden om hormonforstyrrende deodoranter, skrubbecremer med mikroplast og i det hele taget skønhedsprodukter, der ikke tager hensyn til miljø og mennesker?

Det vil vi! Derfor har vi samlet en liste over nogle af de danske beauty brands, der fokuserer på en grønnere tilgang til deres produkter, om end det er makeup, hudpleje, helse, hårpleje eller duft.

Tjek ingredienser og certificeringer på dine skønhedsprodukter

Det er altid en god idé at tjekke ingredienserne på de skønhedsprodukter, du køber. Selvom produktet skilter med ord som “naturligt,” kan der være ingredienser i, som du måske ikke ønsker.

Der findes  flere apps, der kan hjælpe dig med at se, om produkterne eksempelvis indeholder mikroplastik. Her er tre eksempler:

  • Kemiluppen (find den her)
  • Beat the Microbeat (find den her)
  • Think Dirty (find den her)

En anden god rettesnor er at kigge efter certificeringer og miljømærker. Her er mange af de billigere hudplejeprodukter, som du eksempelvis finder i supermarkedet, ret godt med.

Nogle af de mest gængse ceritficeringer for kosmetik og plejeprodukter er:

  • Svanemærket sikrer miljøet og forbyder mikroplast i produkterne
  • Den blå krans fra Astma- Allergi Danmark er til allergikerne, ligesom det internationale mærke (men dansk-grundlagte) Allergy Certified
  • EcoCert garanterer, at produktet er økologisk
  • NaTrue-mærket er en certificering skabt af europæiske producenter af naturkosmetik
  • Solsikke-mærket er et vegansk mærke, der er registreret hos The Vegan Society, der er også forskellige cruelty free mærker, som leaping bunny og PETA

Læs mere om miljømærker her.

Hvis du gerne vil være helt sikker på, hvad der er i dine skønhedsprodukter og samtidig undgå engangsplastikemballage, kan du også vælge at lave dem selv. Prøv kræfter med en hjemmelavet solcreme, eller find mere inspiration hos Gro Selv her.

Har du ikke tid til selv at blande olierne, har vi her samlet 15 danske brands, der har en lidt grønnere tilgang. Nogle har fokus på miljøet, nogle har fokus på  håndlavede produkter og genanvendelig emballage og andre på dyrevelfærd eller allergi. Listen er til inspiration, men husk altid at tjekke op på de enkelte produkter, før du køber dem (rækkefølgen er alfabetisk).

1

Derma

Derma er svær at komme uden om, når man snakker om dansk hudpleje, der prioriterer mennesker og miljø højt. De går ind for allergivenlige produkter og et omgivende miljø uden skadelig kemi – uden at gå på kompromis med kvaliteten af produkterne.

Derma har certificeringerne: EcoCert, Svanemærket, Den blå krans og Allergy Association mærkningen.

2

Ecooking

Den økologiske hudplejeserie Ecooking har kun eksisteret siden 2015, hvor stifteren, Tina Søgaard, efter en personlig krise indså, at hendes hud trængte til ekstra omsorg.

Det startede ud med hjemmelavede produkter, som hurtigt blev populære blandt venner og familie, som fik dem i snapseglas.

I dag er snapseglassene udskiftet, men omtanken for miljø og mennesker er intakt. Produkterne består af 100% rene økologiske og naturlige olier. Mange af produkterne er Allergy Certified og fragrance free, og det er tydeligt beskrevet på de enkelte produkter, præcist hvad de indeholder.

3

Green People

Green People startede i England, da den danske grundlægger, Charlotte Vøhtz’, datter kæmpede med hudallergi og eksem.

Dengang søgte Charlotte Vøhtz naturlige alternativer, men fandt ud af, at et produkt kun skulle indeholde 1 % naturligt eller økologisk stof for at blive betegnet “naturligt.” Hun endte med at være med til at udarbejde de første standarder for økologiske skønhedsprodukter sammen med Soil Association.

I dag har Green People vundet adskillige priser for deres certificerede økologiske produkter.

De har certificeringerne: Soil Association organic, EcoCert (organic og natural), PETA cruelty free og Look for the zero (plastic).

4

Isangs

Isangs er en butik og et produktionsværksted, som laver hår- og kropsplejeprodukter udelukkende af kvalitetsingredienser: Økologisk, vegansk og fair trade.

Alle produkterne bliver lavet i hånden, emballagen er genanvendelig og så er priserne, så alle kan være med.

5

Karmameju

Karmameju er en hudplejeserie, hvor fokus både er på de rene og naturlige produkter og de gode resultater på huden.

Det er vigtigt for Karmameju, at du ved præcist, hvad du får i dine produkter, og derfor er alle ingredienser tydeligt beskrevet.

https://www.instagram.com/p/Bfp3OxoHltw/

6

Melissa

Det danske beauty brand Mellisa startede deres bæredygtige strategi tilbage i 1986.

Stifteren Margit Mellisa Klinders mor fik psoriasis og kunne ikke finde produkter uden Kortison – og det blev udgangspunktet for Melissa.

Fokus var fra starten på planters gavnlige effekt på huden, og i dag laver Melissa en lang række hudpleje- og hårplejeprodukter baseret på naturens ingredienser.

7

Miild

Bag det danske makeup-brand, Miild, finder du makeupartisterne Tine og Tanja. De fik begge allergiske rekationer fra makeup og besluttede derfor at lave deres egen kompromisløse makeup-linje.

Hos Miild er bæredygtighed og brugertryghed helt i fokus, og de har de tre certificeringer: Allergy Certified, Svanemærket og EcoCert Cosmos.

Miild er et rent og naturligt alternativ til dem, der har allergi eller vil mindske risikoen for at udvikle det.

8

Nilens Jord

Nilens Jord er dansk produkt med et navn, der er inspireret af de gamle ægyptere. Det blev grunlagt tilbage i 1982 af Lars Jacobsen, som efterfølgende har udviklet brandet sammen med sin kone Berit.

I 1990’erne er Nilens Jord de første, der fjerner parfumen fra deres produkter, og sidenhen fjernede de også alle æteriske olier og parabener.

De har certificeringen: Allergy Certified.

9

Nuori

Der er naturlig, og så er der 100% naturlig. Nuori er det sidste. Fokus for brandet er friskhed – og det indebærer, at produkterne ikke får tilsat konserveringsmidler, så de kan holde i flere år på badeværelseshylden.

Produkterne er friske og dermed virkelig effektive, og så er der virkelig tale om rene produkter uden syntetiske tilsætningsstoffer.

Du finder altså ikke parabener, mineralske olier, sulfat, silikone, ftalater og andre skadelige stoffer.

10

Rudolph Care

Rudolph Care startede, da grundlægger Andrea Elisabeth Rudolph fik testet sit blod tilbage i 2006 og fandt ud af, at det var fyldt med skadelige kemikalier hovedsageligt fra skønhedsprodukter.

Rudolph Care har fokus på de gode ingredienser, hvor der stadig er plads til luksus. Nogle af de naturlige ingredienser, de bruger, er acai, jojoba, oliven, sød mandel og kokos.

De har Svanemærket og den økologiske certificering Ecocert.

11

Sard Kopenhagen

Sard Kopenhagen er udviklet af kosmetolog og kropsterapeut, Charlotte Kasandra Tørnby.

Produkterne er baseret på 100% naturlige olier og ingredienser, og så er de frie for syntetiske indholdsstoffer, parabener og petrokemiske stoffer. Både produkt og emballage er fri for ftalater og andre hormonforstyrrende stoffer.

Og så er emballagen biologisk nedbrydelig eller genanvendelig.

12

Sæbeværkstedet

Sæbeværkstedet blev til, da ægteparret Lone og Henrik boede i Australien. Her begyndte Lone at eksperimentere i køkkenet med gryder og en stavblender.

I dag arbejder sæbeværkstedet ud fra principper om naturlighed, fairness, enkelthed og renhed.

De bruger ingredienser fra naturen, hvor hovedingrediensen er jomfruolivenolie. Duftene kommer fra urter og æteriske olier, mens farve og struktur kommer fra eksemeplvis kaffe og ler.

De bruger ikke parfumeolier, kunstige farvestoffer eller parabener.

13

Tromborg

Tromborg er kendte for deres minimalistiske udtryk og deres økologiske og naturlige tilgang til produkterne.

Marianne Tromborg er kvinden bag brandet, og hendes skønhedsfilosofi er: “Det skal være let og overskueligt at komme til at se godt ud – på ingen tid.”

De bruger økologisk certificerede æteriske olier og plantekstrakter, og de følger planter og urter fra mark til maskine.

14

Urtekram

Urtekram er ikke udelukkende et skønhedsbrand, de sælger også fødevarer – men for alle produkterne er økologien i centrum.

Virsksomheden blev grundlagt i København i 1972, men ligger i dag i Mariager, Nordjylland. I dag sælger de deres produkter i mere end 36 lande.

Hvis du vil have plejeprodukter, hvor du er helt sikker på, hvad du får, er Urtekram et godt valg. De har siden 2000 været miljøcertificeret i henhold til ISO 14001 og ISO 22000.

Deres mange certificeringer inkluderer blandt andre: EcoCert, Den Blå Krans, Svanemærket og den veganske solsikke.

15

Vølve

Enkelthed, transparens og ærlighed er fokus for skøhendsmærket Vølve. Her får du økologiske skønhedsprodukter baseret på nordiske planteekstrakter.

Navnte Vølve refererer både til en skikkelse i nordisk mytologi og til middelalderens kvindelige naturdoktorer, som rejste rundt med en vandrestav.

Vølve holder til på Frederiksberg, hvor de håndlaver produkterne, som er fri for skadelige konserveringsmidler, kunstige duftstoffer og andre kemikalier.


Nyhedsbrev