Om os

Grønforskel.dk henvender sig til grønne frontløbere og alle de, der gerne vil leve mere grønt og har et ønske om at passe på naturen, miljøet og den verden, vi efterlader til vores børn

På Grønforskel.dk bliver du klogere og klædt på til den grønne omstilling, der skal bekæmpe klima- og miljøproblemerne – vores generations hidtil største udfordringer.

Du får dybdegående artikler, der sætter fokus på de overordnede problematikker, de nyeste teknologier og belyser udfordringerne i et større perspektiv. I den anden ende af skalaen tager vi den grønne omstilling helt ind i din hverdag med konkrete og håndgribelige guides til, hvordan du selv kan gøre en forskel. Og så kan du læse alt derimellem – interviews med kendte såvel som ukendte danskere, der fortæller om, hvordan de adopterer klima- og miljøvenlige principper og masser af inspiration til din grønnere livsstil.

Klimaudfordringen vedkommer os alle, og derfor skal vi alle have adgang til kvalificeret og nuanceret information om emnet – det vil vi gerne bidrage med.

Vision

Vi vil hjælpe danskerne gennem den grønne omstilling. De fleste danskere er bevidste om de aktuelle klimaudfordringer, men problemet er abstrakt og adfærdsændringen svær, hvilket efterlader mange med en ”hvad nytter det”-følelse og en manglende tro på, at den enkeltes adfærd kan gøre en forskel. Det skal Grønforskel.dk ændre på, både ved at gøre danskerne klogere på bæredygtighed men også ved at sætte fokus på de ting, vi kan gøre sammen.

Mission

Missionen med Grønforskel.dk er at gøre de globale klimaudfordringer relevante og engagere danskerne i de store dagsordener ved at sætte fokus på, hvordan det vedrører os alle, og hvordan vi hver især kan gøre en grøn forskel. Grønforskel.dk sætter sig på den grønne agenda hele vejen rundt – lige fra at købe lokalt til at bygge bæredygtigt – ligesom vi hylder de grønne frontløbere ved at give et talerør til at inspirere og hjælpe andre på vej.

Vi vil gerne være det sted, man går hen for at blive klogere på bæredygtighed, bæredygtig livsstil og vi gerne vil stille en platform til rådighed for grønne bloggere og klima- og miljødebattører.

Initiativtager

Bag Grønforskel.dk står Danmarks største kundeejede energi- og fiberselskab, SEAS-NVE. SEAS-NVE arbejder dagligt for den grønne omstilling og har de seneste år lavet større miljøtiltag og større investeringer i vedvarende energi. Energikoncernen ejer blandt andet havvindmølleparken Rødsand 2, er medejer af elbilvirksomheden Clever, står i spidsen for store udviklingsprojekter og rådgiver om energi. SEAS-NVE samarbejder med Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Coop.

» Læs om baggrunden for etableringen af Grønforskel.dk

Redaktionel linje

Grønforskel.dk drives som en selvstændig redaktionel enhed af Egmont Creative. Grønforskel.dk handler ikke om SEAS-NVE, men er et journalistisk drevet site med udgangspunkt i danskernes behov og ønsker i relation til grøn omstilling – lige fra det globale perspektiv til de konkrete tips til hverdagen.

Vi prøver at ramme vores læsere der, hvor de er. Nogle af vores læsere er ekstremt bevidste og lever en zero waste livsstil, mens andre lige er begyndt at undersøge, hvad bæredygtighed er for en størrelse. Vi vil gerne skabe plads til alle, uanset hvor man befinder sig på den grønne skala. Vores ambition er at inspirere til et mere bæredygtigt liv, uanset hvor i processen man befinder sig.

Grønforskel.dk har som ambition at være inspirerende og aldrig fordømmende. Vi tror på, at vi skal inspirere hinanden, bakke op om de gode initiativer og klappe af hinanden, når vi har taget grønne skridt, uanset hvor små de kan synes.

Vi bliver også frustrerede over, at tingene ikke går hurtigt nok. Men vi tror på, at vi kommer længst ved at være konstruktive og støtte hinanden på vejen mod et mere bæredygtigt samfund.

Grønforskel.dk i medierne

Jyllands-Posten: Guide til et grønnere liv på trapperne
Politiken: Vi fatter ikke den grønne omstilling
Femina: Vil du gerne leve grønnere? Her skal du starte
P4 Sjælland: Indslag om Grønforskel.dk
Globalnyt: Nyt grønt medie

Mød vores team

Olivia Thiesen Rosenstand
Social Media og Content rådgiver, Egmont Creative

Lene Roe Rasmussen
Journalist og tekstforfatter, Egmont Creative

Natalia Linneberg
Projektleder, Egmont Creative