Om os

Grønforskel.dk henvender sig til grønne frontløbere og alle de, der gerne vil leve mere grønt og har et ønske om at passe på naturen, miljøet og den verden, vi efterlader til vores børn

På Grønforskel.dk bliver du klogere og klædt på til den grønne omstilling, der skal bekæmpe klima- og miljøproblemerne – vores generations hidtil største udfordringer.

Du får dybdegående artikler, der sætter fokus på de overordnede problematikker, de nyeste teknologier og belyser udfordringerne i et større perspektiv. I den anden ende af skalaen tager vi den grønne omstilling helt ind i din hverdag med konkrete og håndgribelige guides til, hvordan du selv kan gøre en forskel. Og så kan du læse alt derimellem – interviews med kendte såvel som ukendte danskere, der fortæller om, hvordan de adopterer klima- og miljøvenlige principper og masser af inspiration til din grønnere livsstil.

Fødevarer udgør en stor del af vores klimaaftryk, og vi er ved at blive opmærksomme på vore råvarers ophav og bekæmpelse af madspild. I vores madunivers finder du artikler, der oplyser og inspirerer dig til mere klimavenlige vaner i køkkenet flankeret af opskrifter på spændende og lækker mad, der samtidig hjælper dig med at fylde maven frem for skraldespanden.

Klimaudfordringen vedkommer os alle, og derfor skal vi alle have adgang til kvalificeret og nuanceret information om emnet – det vil vi gerne bidrage med.

Vision

Vi vil hjælpe danskerne gennem den grønne omstilling. De fleste danskere er bevidste om de aktuelle klimaudfordringer, men problemet er abstrakt og adfærdsændringen svær, hvilket efterlader mange med en ”hvad nytter det”-følelse og en manglende tro på, at den enkeltes adfærd kan gøre en forskel. Det skal Grønforskel.dk ændre på, både ved at gøre danskerne klogere på områderne men også ved at sætte fokus på de ting, vi kan gøre sammen.

Mission

Missionen med Grønforskel.dk er at gøre de globale klimaudfordringer relevante og engagere danskerne i de store dagsordener ved at sætte fokus på, hvordan det vedrører os alle, og hvordan vi hver især kan gøre en grøn forskel. Grønforskel.dk sætter sig på den grønne agenda hele vejen rundt – lige fra at købe lokalt til at bygge bæredygtigt – ligesom vi hylder de grønne frontløbere ved at give et talerør til at inspirere og hjælpe andre på vej.

På sigt er ambitionen med Grønforskel.dk også at støtte op om relevante events, foredrag og skolesamarbejder ligesom vi gerne vil stille en platform til rådighed for grønne bloggere og klima- og miljødebattører.

Initiativtager

Bag Grønforskel.dk står Danmarks største kundeejede energi- og fiberselskab, SEAS-NVE. SEAS-NVE arbejder dagligt for den grønne omstilling og har de seneste år lavet større miljøtiltag og større investeringer i vedvarende energi. Energikoncernen ejer blandt andet havvindmølleparken Rødsand 2, er medejer af elbilvirksomheden Clever, står i spidsen for store udviklingsprojekter og rådgiver om energi. SEAS-NVE samarbejder med Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Coop.

» Læs om baggrunden for etableringen af Grønforskel.dk

Redaktionel linje

Grønforskel.dk drives som en selvstændig redaktionel enhed af mediehuset Aller Media. Grønforskel.dk handler ikke om SEAS-NVE, men er et journalistisk drevet site med udgangspunkt i danskernes behov og ønsker i relation til grøn omstilling – lige fra det globale perspektiv til de konkrete tips til hverdagen.

Grønforskel.dk i medierne

Jyllands-Posten: Guide til et grønnere liv på trapperne
Politiken: Vi fatter ikke den grønne omstilling
Femina: Vil du gerne leve grønnere? Her skal du starte
P4 Sjælland: Indslag om Grønforskel.dk
Globalnyt: Nyt grønt medie

Mød vores team

Rikke Harbo Trikker
Kommunikationschef, SEAS-NVE

Anne Pontoppidan Thyssen
Teamleder, SEAS-NVE

Stine Aagaard
Community Manager

Anne Kehlet
Projektleder

Sofie Hviid
Redaktør