årets mest læste artikler på grøn forskel i 2018

Top 10: Her er vores mest læste artikler i 2018

Hvordan kan du spare på vandet derhjemme, få mere naturlige skønhedsprodukter og lave dit eget opvaskemiddel. Det er nogle af de mest populære artikler fra Grøn Forskel i 2018 .
26/12 2018

På Grøn Forskel forsøger vi hele tiden at ramme de emner, som I gerne vil læse. Vi bestræber os på at skrive om stort og småt – så længe det handler om jeres hverdag, og hvordan man kan leve mere bæredygtigt.

Og vi fortsætter naturligvis i 2019, men har her samlet de artikler, flest har læst i det forgangne år.

Her er de 10 mest læste artikler fra 2018

10

8 gode råd til at spare på vandet derhjemme

En af vores nyeste bloggere, forfatter Karen Lumholt, står bag en af de mest læste artikler i 2018. Artiklen handler om hendes gode råd til, hvordan man kan spare på vandet. Et af hendes råd er at sætte en spand under afløbet i vasken i badeværelset. Så løber det vand, du har børstet tænder eller vasket hænder i ned i spanden. Når den er fuld kan den bruges til at skylle ud i toilettet.

Læs hele artiklen her. 

bad-i-en-spand

9

Lav dit eget opvaskemiddel

Vil du gerne skrue ned for dit plastikforbrug? Så prøv kræfter med en hjemmelavet soap shaker i stedet for det flydende opvaskemiddel, du køber i plastikflasker. Vores zero waste-blogger Lone Eidseth guider i denne artikel til, hvordan man laver sin egen soap shaker.

Læs artiklen her. 

soap_shaker_grønforskel

8

Affald i naturen

Vi har virkelig seje læsere, der gerne vil holde sig bredt orienteret om bæredygtighed. Og på en ottendeplads over de mest læste er vores store artikel om affald. Artiklen handler om, hvilke fatale konsekvenser affald har for naturens økosystem og dyrene i naturen – og hvad vi kan gøre for at mindske affaldet.

Læs hele artiklen om affald her. 

Affald på jordbunden

7

15 danske skønhedsbrands med grønt fokus

Fra det store brede perspektiv med affald i naturen, handler denne artikel om det helt nære. Nemlig de produkter, du smører på din hud. Om du er på jagt efter økologiske, naturlige, veganske, bæredygtigt producerede, allergivenlige eller plastikfri skønhedsprodukter, så finder du dem i vores artikel. Vi har samlet 15 danske beauty brands, der er lidt grønnere.

Læs hele artiklen om bæredygtige skønhedsbrands her. 

kvinde-med-creme - skønhedsprodukter - grønforskel

6

Bæredygtig juleguide - alt du skal vide om grøn jul

Julen er en af de mest traditionelle højtider, men derfor kan den sagtens være klimavenlig. I denne artikel har vi samlet gode råd til alt fra juletræer til grøn julemad, så julen kan blive mere bæredygtig. Og det er der heldigvis mange læsere, der gerne læse om.

Læs hele artiklen om bæredygtig jul her. 

piger-med-nissehuer-bæredygtig-pakkekalender

5

Vindmøller - gode eller dårlige for miljøet?

Når det gælder vedvarende energi generelt, ser det godt ud for Danmark. I 2022 vil vi være det førende land inden for vedvarende energi på verdensplan. Og vindmøller er også noget af det, der virkelig interesserer vores læsere. Over hele året har denne artikel nemlig været en af de mest læste.

Læs hele artiklen om vindmøller her. 

vindmøller-i-danmark

4

Alt du skal vide om affaldssortering

Vores læsere vil gerne vide, hvordan affaldet skal sorteres. For hvilken skraldespand er det nu pizzabakken skal i? Og hvordan får du det optimale ud af en bananskræl? Det svarer vi på i en af årets mest læste artikler, der handler om at få mest muligt ud af affaldet.

Læs hele artiklen om affaldssortering her. 

Kvinde sorterer affald i sit køkken - affaldssortering - grøn forskel

3

Sådan bekæmper du skadedyr miljøvenligt

Dine bede er fyldt med slimede dræbersnegle. Dine blomster og krydderurter er blevet indtaget af bladlus. Myrerne kribler rundt på fliserne, som måske allerede er begyndt at synke lidt ned hist og her. Skadedyr er og bliver bare en irriterende plage i hjemmet. Men heldigvis er der rigtig mange læsere, der gerne vil finde den mest miljøvenlige måde at komme af med skadedyr.

Læs hele artiklen om skadedyr her. 

dræbersnegl - bekæmp skadedyr miljøvenligt - grøn forskel

2

19 danske bæredygtige brands du skal kende

Der er heldigvis hele tiden nye danske brands, der vælger at satse på bæredygtig produktion af tøj. Derfor bliver denne liste konstant længere. Og vores læsere er vilde med bæredygtige brands. I år er artiklen igen blandt de ti mest læste – og i 2018 er det den anden mest læste artikel.

Læs om de 19 danske bæredygtige brands, du skal kende. 

Tøj hænger på række - bæredygtige brands - grøn forskel

1

Alt du skal vide om bæredygtighed

Grøn Forskel går til kamp for det bæredygtige samfund 365 dage om året. Derfor er vi også særligt stolte af, at så mange læser vores store artikel om bæredygtighed. I vil gerne blive klogere på, hvad bæredygtighed går ud på fra energi til byggeri og økologi. Og det er vi så glade for.

Læs hele den ultimative gennemgang af begrebet bæredygtighed her. 

Bæredygtighed

Tak til alle vores læsere, der er med til at kæmpe for et bæredygtigt samfund. Savner du en artikel om biomasse eller plantefars eller har du en god ide til et spændende menneske, vi skal interviewe? Så del det med os på Facebook.

Vi vil så gerne skrive om alt det, der gør det nemmere og sjovere for jer at leve mere bæredygtigt.


Nyhedsbrev