Kulturguide

Kulturen er til gavn for mange ting. Vores fornøjelse først og fremmest – men også klimaet. Se bare med her, hvor vi har samlet en blanding af aktiviteter, podcasts og bøger, der giver både god underholdning, store oplevelser og grøn indsigt.
7/10 2020

ET ÅR UDEN OVERFORBRUG

Drømmer du om en hverdag, hvor alt det unødvendige er skåret fra? Eksempelvis for at få bugt med dårlige forbrugsvaner eller for at spare lidt ekstra penge hver måned. I bogen ’Et år uden overforbrug’ giver Trine Baadsgaard flere hundrede idéer til, hvordan du over 52 uger kan mindske dit personlige forbrug – og samtidig leve en ægte livsnydertilværelse.

Læs mere om bogen på saxo.com

’Et år uden overforbrug’ af Trine Baadsgaard

 

’BÆREDYGTIG BUSINESS’

Er det overhovedet muligt for en virksomhed at forene indtjening med socialt og miljømæssigt ansvar? Netop det spørgsmål er omdrejningspunkt i podcasten ’Bæredygtig business’. Lyt med, når vært Steffen Max Høgh dykker ned i emner som CSR, grøn forretning og cirkulær økonomi i samtale med landets førende eksperter og erhvervsledere.

Hør podcasten på baeredytig-business.dk

’Bæredygtig business’ med Steffen Max Høgh som vært.

DANMARKS GRØNNE BIOGRAF

Bliv klogere på grøn omstilling gennem medrivende dokumentarfilm, spændende teaterstykker og andre kulturelle aktiviteter i Danmarks grønne biograf, Bio Bio. Stedet arrangerer løbende forskellige former for events, der alle sætter fokus på klima gennem nye og engagerende formater – og så er billetterne ofte inklusive en lækker, grøn menu.

Se programmet på facebook.com/biobiocopenhagen

HÆSBLÆSENDE TO’ER

Var du vild med sæson 1 af Adam Prices mystery-serie ’Ragnarok’? Så skal du helt sikkert se videre i 2. sæson, som for nyligt er landet på Netflix. Ligesom de første seks afsnit byder også efterfølgeren på en nervepirrende blanding af klimaforandringer, magi og nordisk mytologi, når hovedkarakteren Magnus forsøger at redde sin hjemby fra faretruende mængder forurening og smeltende gletsjere.

Kan streames på netflix.com

FOR HELE FAMILIEN

Det behøver ikke altid at være så seriøst at tale om klima. Find weekendhyggen frem, og saml familien til en sjov spilaften, både store og små kan være med til. Brætspillet ’Global Cooling’ handler om at udnytte jordens vedvarende energikilder, men er samtidig nemt at forstå, fyldt med underholdning og sætter gang i mange gode samtaler omkring bordet.

Fås bl.a. i Bog & Idé og på changeourglobe.com

’KAMPAGNEN MOD KLIMAET’

Olieindustrien sætter som bekendt et tydeligt CO2-aftryk. Dokumentaren ’Kampagnen mod klimaet’ zoomer helt tæt på en gruppe mænd, der i årtier har forsøgt at forhindre, at der bliver gjort noget ved klimaforandringerne. En rækker insidere fortæller om, hvordan det til dels er lykkedes. Det her er historien om en kampagne, der i årevis har afsporet kampen mod klimaforandringer – og som har modtaget millioner fra verdens største olieselskaber.

Se mere dokumentaren på dr.dk

Dokumentaren ’Kampagnen mod klimaet’ zoomer helt tæt på en gruppe mænd, der i årtier har forsøgt at forhindre, at der bliver gjort noget ved klimaforandringerne

”SKOLSTREJK FÖR KLIMATET”

Hendes taler er gået viralt i hele verden, hun er blevet tildelt Amnestys menneskerettighedspris, og så har hun startet en global bevægelse af unge med ét mål: at redde klimaet. Greta Thunbergs historie er utrolig, og nu kan du også opleve den på de skrå brædder. Forestillingen ’Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet’ har premiere 7. januar 2021 på Aveny-T i København.

Billetter kan købes på aveny-t.dk

LAV DIN EGEN KLIMAAFTALE

Mange af os vil gerne tænke klima og miljø mere ind i hverdagen, og Danmarks Naturfredningsforening har gjort det ganske nemt at komme i gang. Udfyld en personlig klimaaftale på deres website med tre ting, du gerne vil gøre for at reducere dit CO2-aftryk. Så vil du både modtage skræddersyede guides til, hvordan du kommer i gang og en lille, sjov klimaaftale-film, du kan bruge til at inspirere andre.

Læs mere på dn.dk

VERDENSMÅL I BØRNEHØJDE

Hvad er det nu lige, FN’s verdensmål handler om? Det kan være vanskeligt at svare på og endnu sværere at oversætte til et sprog, også børn kan forstå. Men lige præcis dét mestrer Shane Bronx. Se med i serien ’Shane og FN’s 17 verdensmål til børn’ her på sitet, hvor børneværten på underholdende og eventyrlig vis fortæller om store og små emner – lige fra fattigdom til vedvarende energi.

Se alle 17 afsnit på grønforskel.dk

Shane brox-verdensmål-9-web

Shane Brox og FN’s 17 verdensmål

’DEN GRØNNE LØSNING’

Videnskaben har mange bud på, hvordan vi løser klimaudfordringerne – og nogle af dem kan du blive klogere på i Informations podcast ’Den grønne løsning’, hvor forskere deler ud af deres viden på området. Hør f.eks. om, hvordan græsprotein kan gavne dansk natur, eller hvorfor, en forsker mener, fiktion kan gøre os mere klimabevidste.

Hør podcasten på klima.podbean.com

 


Nyhedsbrev