Klimadokumentar om jordens klimaforandringer

Se traileren til den nye klimadokumentar med Leonardo DiCaprio

Kunne du tænke dig at se en klimadokumentar med Leonardo DiCaprio, som er produceret af Martin Scorsese, og indeholder scener med både Pave Frans og Obama?
4/10 2016

Jaja, tænker du nok, når du hører at Leonardo DiCaprio har lavet en klimadokumentar. Endnu en kendt Hollywood-skuespiller, der tror, at han kan redde verden. Men vent lidt med fordommene, for det er faktisk et ret fedt projekt, Wolf of Wallstreet-stjernen har sat i søen.

For det første er Leonardo DiCaprio en ægte, glødende miljøforkæmper og har samtidig titel af fredsambassadør for FN. Så når han i dokumentaren ‘Before the Flood’ præsenterer os for synlige tegn på en voksende miljøkrise, der påfører uoprettelige skader på vores natur, forstyrrer klimabalancen og fremskynder udryddelsen af elskede dyrearter – så ved han faktisk, hvad han taler om.

Læs mere: 5 grønne Hollywood-stjerner

Se traileren til ‘Before the Flood’ lige her – den byder på virkelig smukke billeder af vores planet:

For det andet er filmen blevet kaldt en ny og moderne version af Al Gores ‘An Inconvenient Truth’ fra 2006 – måske fordi Leonardo DiCaprio rejser planeten rundt for at se effekterne af klimaforandringerne med egne øjne. Og så er det skuespilleren Fisher Stevens fra bl.a. ‘The Grand Budapest Hotel’, der instruerer, og selveste Martin Scorsese der er executive producer på dokumentaren, så man tør godt glæde sig til det filmiske udtryk.

“Klimaforandringer er den alvorligste trussel mod vores planet,” siger Leonardo DiCaprio selv i en pressemeddelelse fra National Geographic.

Læs mere: 3 ting du ikke vidste om klimavenlig strøm

“Vi skal arbejde sammen som en enhed og kræve gennemgribende handling nu. Vores overlevelse afhænger af det. Denne dokumentarfilm viser symptomer og løsninger på klimaforandringerne, før oplysningerne bliver forvrænget, som de så ofte gør, af dem med en økonomisk interesse i produktionen af fossile brændstoffer.”

EN KLIMADOKUMENTAR MED PAVE FRANS

Leonardo DiCaprio interviewer personer fra alle samfundslag i både u- og ilande, og de leverer unikke, lidenskabelige og pragmatiske synspunkter om, hvad der skal gøres nu – og i fremtiden – for at gøre vores økonomiske og politiske systemer miljøvenlige.

Læs mere: Her er det eneste argument, du behøver, for at bevise at klimaforandringer er menneskeskabte

Han møder selveste præsident Barack Obama, Bill Clinton, USA’s udenrigsminister John Kerry, FNs Generalsekretær Ban Ki-moon, Pave Frans, og en masse forskere, naturfredningsforkæmpere og ukuelige aktivister, der arbejder for at redde verden.

Det er håbet med filmen, fortæller holdet bag, at den kan være et advarselssignal om vores uundgåelige skæbne, hvis ikke vi handler. Måske er det ikke så tosset at have en Hollywood-stjerne i front, hvis man vil have den slags opmærksomhed?

‘Before the Flood’ har verdenspremiere på National Geographic søndag 30. oktober kl. 22.

Tip: Se Leonardo DiCaprios tale om klimaforandringer på FNs internationale fredsdag tidligere på året her:


Nyhedsbrev