Jasmin guider: Sådan bruger du vandet fra dine kikærter

Har du nogensinde overvejet, at du kan bruge vandet fra dine kikærter til dit hjemmebag? Sådan bager du de lækreste kikærtekys med omtanke på både klima og energiforbrug.
7/4 2020

Det behøver ikke at være svært at tænke over klimaet, når du står i køkkenet. I hvert fald ikke ifølge Jasmin Gabay. Hun er selv opvokset med deleøkonomi og bæredygtighed, og ud fra det perspektiv guider hun dig i madlavning både med fokus på sæsonens råvarer, hvordan du sænker dit energiforbrug og undgår madspild. Her får du opskriften på Jasmins lækre kikærtekys.

80 stk. kikærtekys

De fleste af os hælder vandet til kikærterne ud, når vi laver hummus eller andre skønne ting med kikærter, men det er der simpelthen ingen grund til, for det kan bruges til de her lækre kys.

  • 400 ml kikærte-vand (svarer til det der er i en dåse kikærter)
  • 3 dl flormelis
  • 1/2 tsk. eddike
  • Frysetørret frugt kan bruges hvis du vil tilføje lidt smag. Jeg har brugt hindbær.

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.
Kom bagepapir på en bageplade.
Kom eddike i kikærtevandet og pisk til det er meget stift. Omkring 10-15 minutter.
Tilføj flormelis en spsk. ad gangen og pisk omkring 30-45 sekunder mellem hver teske så marengsmassen igen er HELT glat inden du tilsætter næste teske.

Pisk yderligere 10-15 minutter for at få en rigtig fast skum.
Nu skulle massen gerne være meget stiv og begynde at ‘klumpe sig sammen om piskerisene – så er den klar. Hvis du ønsker at tilsætte smag er det nu du pisker lidt frysetørret frugt i.
Kom marengsmassen på bagepladen med skeer. Hvis du har lys til at gøre det finere kan du evt. bruge en sprøjtepose.

Bag dem i 2 timer og lad vær med at åbne ovnen undervejs.
Når de er færdige kan du bare slukke ovnen og lade dem stå på eftervarmen.

Tip: Hvis du ikke har tid til at lave kys den dag du skal bruge kikærter kan du sagtens fryse kikærtevandet til den dag du har tid.

Billedet er fra Jasmin Gabays bog Klimakløgtigt Kagekalas. Fotograf: Jesper Glyrskov


Nyhedsbrev