Jasmin_Stikkelsbærgrød_web

Jasmin guider: Spis i sæson, og lav en velsmagende stikkelsbærgrød

Stikkelsbærbuske er fyldt med solmodne bær lige nu. Jasmin guider dig i, hvordan du nemt laver stikkelsbærgrød.
8/7 2020

Stikkelsbærgrød

Stikkelsbær er et bær, som er gået lidt i glemmebogen. Men nobody puts baby in a corner. Lad os få stikkelsbærret tilbage! Det kan heldigvis findes igen på mange pluk selv plantager. Så kom ud og pluk, så du hjemme kan lave syltetøj eller grød.

4 pers.

    • 500 g stikkelsbær

    • 200 g sukker

    • 1 spsk. majsstivelse

    • 1 dl vand

Sådan gør du

Klip blomsterne af stikkelsbærrene. Kom bærrene i gryden sammen med sukkeret og lad det simre. Det må ikke buldrekoge. Lad det simre i 10-20 min. alt afhængig af, hvor modne dine bær er og hvor blød du gerne vil have din grød. Jo længere den koger, jo mere udkogte bliver dine bær.

Hvis du vil stive den yderligere, kan du røre majsmelet ud i vand og tilsætte i grøden. Kog det godt op, mens det tykner.

Hæld grøden i en skål og afkøl.

Drys et tyndt lag sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.

Servér stikkelsbærgrøden afkølet med fløde eller mælk.

Tip:

Du kan plukke mange stikkelsbær og fryse dem ned. Du kan også bruge bærrene til at lave syltetøj.

Det behøver ikke at være svært at have omtanke for klimaet, når du står i køkkenet. I hvert fald ikke ifølge Jasmin Gabay. Hun er selv opvokset med deleøkonomi og bæredygtighed, og ud fra det perspektiv guider hun dig i madlavning, som både har fokus på sæsonens råvarer, hvordan du sænker dit energiforbrug og undgår madspild.

Lige nu vrimler danske skove og hegn med solmodne stikkelsbær. Bærrene er nemme at kende med deres gul-grønne farve, så find en kurv frem, og pluk en stor portion, som kan bruges til frisk stikkelsbærgrød.

Jasmin_Stikkelsbærgrød_web_2

Billedet er fra Jasmin Gabays bog Klimakløgtigt Kagekalas. Fotograf: Jesper Glyrskov