Jamin_blommer_web_1

Jasmin guider: Imponer gæsterne med flamberede sæsonfrugter

Jasmin guider dig i, hvordan du kan imponere gæsterne med en blommedessert, der kun tager 5 minutter at lave.
14/9 2020

Flamberede blommer

Min far flamberer altid frugt, når han skal lave ’blære-desserter’, og det er i grunden sjovt, for det er verdens letteste dessert, men du kan imponere alle gæster med flammer. Flamberede blommer tager kun fem min at lave, så du kan altid gå til den, hvis du mangler en dessert.

Du kan i øvrigt bruge al slags frugt, så det er bare at finde din yndlingsfrugt, når den er i sæson.

4 pers

½ kg blommer

4 spsk. sukker

½ dl cognac eller anden alkohol

Blommerne halveres, og stenene fjernes. Kom blommerne på en pande, og drys sukkeret over. Varm din frugt igennem i ca. 4-5 min. Hæld cognac over og antænd. Husk at slukke for emhætten, inden du flamberer.

Server med vaniljeis

Tip

Den saft, som ligger tilbage på panden er vildt lækkert, så hæld endelig den over isen.

Det behøver ikke at være svært at have omtanke for klimaet, når du står i køkkenet. I hvert fald ikke ifølge Jasmin Gabay. Hun er selv opvokset med deleøkonomi og bæredygtighed, og ud fra det perspektiv guider hun dig i madlavning, som både har fokus på sæsonens råvarer, hvordan du sænker dit energiforbrug og undgår madspild. De danske pærer hænger tungt på træerne lige nu, så det er med at få dem plukket, så du kan bruge dem til hjemmebag, f.eks. denne lækre pærecrumble.

Jamin_blommer_web

Billedet er fra Jasmin Gabays bog Klimakløgtigt Kagekalas. Fotograf: Jesper Glyrskov