Jasmin-Gabay_øllebrød_2

Jasmin guider: Brug dit gamle rugbrød

Hvad stiller du op med dit gamle rugbrød? Jasmin guider til hvordan du nemt forvandler brødrester til lækker øllebrød.
28/5 2020

Øllebrød til 4 personer

Retten, som virkelig deler vandende. Jeg synes, det er vildt lækkert som dessert! Derfor blender jeg altid min fuldstændig, så bliver den cremet og helt blød.

  • 150 g rugbrød uden kerner
  • 3 dl øl
  • 1 nip salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1/4 fløde eller vaniljeis
  • Syltetøj

Lad brødet stå i blød i øl natten over eller minimum en time, inden du skal lave øllebrøden.

Kog det i 5-10 minutter, og blend godt med en stavblender.

Smag til med salt og sukker.

Server med solbærsyltetøj og flødeskum eller vaniljeis.

Tip:

Du kan bruge vand i stedet for øl, hvis du ikke er til øl. Alkoholprocenten behøver du ikke at bekymre dig om, da alkoholen fordamper under kogningen.

 

Det behøver ikke at være svært at tænke over klimaet, når du står i køkkenet. I hvert fald ikke ifølge Jasmin Gabay. Hun er selv opvokset med deleøkonomi og bæredygtighed, og ud fra det perspektiv guider hun dig i madlavning både med fokus på sæsonens råvarer, hvordan du sænker dit energiforbrug og undgår madspild. Du har nok ligesom mange andre haft tørt rugbrød liggende og været i tvivl om, hvad det skulle bruges til. Det er heldigvis nemt at lave lækker, sød øllebrød ud af dit gamle rugbrød.

Jasmin-Gabay_øllebrød_3

Billedet er fra Jasmin Gabays bog Klimakløgtigt Kagekalas. Fotograf: Jesper Glyrskov