Det her er den lækreste og mest luftige banankage. Den er både blød og smagfuld – og så endda ganske nem at lave.
Forvarm ovnen på 175 grader, og smør en 22 cm randform.
Kom bananer, sukker, kærnemælk, æg og smør i en blender, og blend ingredienserne sammen til en luftig masse (alternativt kan du komme den i en skål og blende den med en stavblender). Sigt så mel, kanel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør sammen med bananmassen.
Kom derefter dejen i din form, og bag den midt i ovnen i ca. en time – eller til den er gennembagt og gyldenbrun. Lad så kagen afkøle 15 minutter i formen, inden den vendes ud på en rist. Afkøl kagen til stuetemperatur, og server f.eks. med hjemmelavet nøddecreme.
Tip: Hak 100 g mørk chokolade og 100 g grofthakkede valnødder eller hasselnødder, og kom i dejen.
Det behøver ikke at være svært at have omtanke for klimaet, når du står i køkkenet. I hvert fald ikke ifølge Jasmin Gabay. Hun er selv opvokset med deleøkonomi og bæredygtighed, og ud fra det perspektiv guider hun dig i madlavning, som både har fokus på sæsonens råvarer, hvordan du sænker dit energiforbrug og undgår madspild. Mange har sikkert prøvet at have bananer liggende, der når at blive brune og bløde – hvis ikke du ved, hvad du skal stille op med dem, er en alletiders idé at lave denne søde, luftige banankage.
Billedet er fra Jasmin Gabays bog Klimakløgtigt Kagekalas. Fotograf: Jesper Glyrskov.