Jasmin guider: Brug dine brune bananer til en lækker banankage

Jasmin guider dig i, hvordan du laver den lækreste kage af dine brune bananer.
14/10 2020

 

Banankage

Det her er den lækreste og mest luftige banankage. Den er både blød og smagfuld – og så endda ganske nem at lave.

  • 3 mellemstore, brune bananer (ca. 270-300 g)
  • 225 g kærnemælk
  • 300 g sukker
  • 2 m/l æg
  • 175 g afkølet, smeltet smør
  • 325 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1,5 tsk. natron
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Forvarm ovnen på 175 grader, og smør en 22 cm randform.

Kom bananer, sukker, kærnemælk, æg og smør i en blender, og blend ingredienserne sammen til en luftig masse (alternativt kan du komme den i en skål og blende den med en stavblender). Sigt så mel, kanel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør sammen med bananmassen.

Kom derefter dejen i din form, og bag den midt i ovnen i ca. en time – eller til den er gennembagt og gyldenbrun. Lad så kagen afkøle 15 minutter i formen, inden den vendes ud på en rist. Afkøl kagen til stuetemperatur, og server f.eks. med hjemmelavet nøddecreme.

Tip: Hak 100 g mørk chokolade og 100 g grofthakkede valnødder eller hasselnødder, og kom i dejen.

Det behøver ikke at være svært at have omtanke for klimaet, når du står i køkkenet. I hvert fald ikke ifølge Jasmin Gabay. Hun er selv opvokset med deleøkonomi og bæredygtighed, og ud fra det perspektiv guider hun dig i madlavning, som både har fokus på sæsonens råvarer, hvordan du sænker dit energiforbrug og undgår madspild. Mange har sikkert prøvet at have bananer liggende, der når at blive brune og bløde – hvis ikke du ved, hvad du skal stille op med dem, er en alletiders idé at lave denne søde, luftige banankage.

Billedet er fra Jasmin Gabays bog Klimakløgtigt Kagekalas. Fotograf: Jesper Glyrskov.