Billede af klimavenlig hverdag

Kan man leve det gode liv og være klimavenlig samtidig?

Den grønne tænketank CONCITO har lavet et forsøg med fem danske familier. Går det ud over vores trivsel, at vi omlægger vores liv til en grønnere hverdag? Læs de spændende resultater her!
18/1 2017

Tænker du, at det vil være umuligt at leve lige så godt, som du gør nu, hvis du blev lidt mere klimavenlig i hverdagen?

Den tanke vil den grønne tænketank CONCITO nemlig gerne udfordre i et nyt samarbejde med Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, der hedder ‘Større livskvalitet med mindre klimabelastning’.

”Det er ofte et overset faktum, at danskernes private forbrug – ikke bare af energi, men også af mad, ting og rejser – spiller en afgørende rolle for vores bidrag til klimaforandringerne. Den enkeltes valg af fødevarer, de ting vi køber og hvor ofte vi udskifter dem samt vores valg af bolig, transportmiddel, måden vi rejser på og meget andet har stor betydning for størrelsen af vores globale CO2-fodaftryk”, forklarer projektleder i CONCITO, Mikael Bellers Madsen i en pressemeddelelse.

Derfor har de undersøgt, om det kan lade sig gøre at leve markant mere klimavenligt end gennemsnittet og stadigvæk føle, at man lever ‘et godt liv’. Og det har de gjort gennem detaljerede portrætter af fem familiers måde at leve på i deres hverdag og fritid, hvor de både har målt deres trivsel og CO2-aftryk.

Det grønne liv er det gode liv

Og ved du hvad? Alle fem familier blev faktisk målt til at have en meget større trivsel end gennemsnittet samtidig med, at deres drivhusgasudledning er hele 25-50 procent mindre end gennemsnittet på 19 ton per dansker.

Læs meget mere om de fem familier lige her, hvor du blandt andet kan downloade et livsstilskatalog over de fem måder, de lever på – og bliv selv inspireret til en grønnere hverdag af helt almindelige danskere, der lever ligesom dig. Vi lover dig, at det er god læsning. For:

”De portrætterede familier udfordrer myten om, at det ikke er muligt for almindelige mennesker at leve godt med en lavere klimabelastning eller at de personlige konsekvenser vil være for store i form af nedgang i velstand og velfærd. Derudover udfordrer de forestillingen om, at det er svært at gøre en personlig forskel for klimaet. Der er masser af muligheder for personlige klimatiltag, og vi håber at familiernes gode erfaringer kan være med til at inspirere andre”, siger Mikael Bellers Madsen.


Nyhedsbrev