Drivhuse kommer i mange former og størrelser

9 drivhuse til alle slags hjem

Drivhuse er en hyggelig, dekorativ og effektiv genvej til en succesfuld køkkenhave, uanset om du har have, altan eller en vindueskarm til rådighed.
14/4 2016

Det er både bæredygtigt og super hyggeligt at dyrke sine egne grøntsager og krydderurter. Men med vores omskiftelige vejr i Danmark kan det godt være en udfordring at få hjemmeproduktionen rigtig i gang, især hvis du yderligere er begrænset af ikke at have en have. Her kan et drivhus være en kærkommen hjælp, da det både ser dekorativt ud og giver dine planter en hjælpende hånd.

Drivhuse er i dag langt mere end store glaskasser bagerst i parcelhushaven. De er i høj grad blevet en del af æstetikken i vores bolig, og i dag findes drivhuse i så mange varianter og størrelser, at der er noget, der passer til alle boligformer – endda også til dig, der slet ikke har en altan.

Vi har fundet 9 bud på drivhuse til dig – til haven, til altanen og til vindueskarmen.

Til vindueskarmen

Selv hvis du slet ikke har et udeareal at gøre brug af, kan du sagtens komme langt med hjemmedyrkningen. Konceptet er utroligt populært i blandt andet USA, hvor det har fået sit helt eget navn: Window farming. Det er selvfølgelig svært at søsætte sit eget orangeri i vindueskarmen, men mindre køkkenplanter som eksempelvis krydderurter, chili og tomater kan sagtens lade sig gøre.

Her er tre bud på drivhusløsninger, der kræver meget lidt plads – perfekt til vindueskarmen!

1

Klassisk drivhus i ministørrelse

IKEA er som bekendt noget nær verdensmestre i pladsoptimering – og vindueskarmvenlige drivhuse er bestemt ingen undtagelse. SOCKER hedder modellen her, der mest minder om et klassisk drivhus. Loftet kan åbnes for ventilation. Modellen her er set til 99 kroner hos IKEA.

2

Minimalisme til de små projekter

Begrænser dit drivhusbehov sig til blot et par enkelte planter, er VINDRUVA måske en løsning for dig. To små og et lidt større minihus kommer i et sæt, og så er de ellers lige til at stille din krydderurt eller tomatstikling ind i. Lufthuller i toppen sørger for ventilation. Set til 79 kroner i IKEA.

3

Avanceret indendørs dyrkning

Har du rigtig grønne fingre – eller vil du bare gerne have det – er her en ganske smart løsning. IKEA vil gøre jordløs dyrkning til noget, vi alle kan gøre derhjemme med KRYDDA/VÄXER-serien,der lanceres til maj. Læs mere om det kommende dyrkningssystem her.

Til altanen

Har du altan eller måske en lille have, har du mulighed for at få ret god plads i dit drivhus uden at stjæle for mange dyrebare kvadratmeter af dit udeareal. Drivhuse fås nemlig i rigtig mange skabsvarianter, der mest af alt minder om en reol omsluttet af glas. Er man glad for at lege med boligindretning, kan sådan en model ovenikøbet dublere som et kombineret drivhus/vitrineskab til udstilling af dine yndlingsting.

Her er tre bud på drivhuse, der tager mere plads i højden end af gulvet – perfekt til altanen eller den lille have!

1

Det rustikke look på altanen

Det lidt rustikke drivhussskab fra Nelson Garden passer perfekt til altanen (eller haven), og hylderne kan tages ud efter behov, når planterne vokser sig højere. “Ruderne” i skabet her er desuden af plast og ikke glas. Drivhusskabet er set til 1.285 kroner på Hokuskrokus.dk.

2

Praktisk med skydedøre

Er du nervøs for smadret glas, er det halvhøje skab her et fornuftigt bud. Det har klare polycarbonatpaneler, der er i praksis er tæt på brudsikre. Desuden er der skydedøre, hvilket er ideelt, hvis pladsen er lidt trang. Set til 1.295 kroner i jem & fix.

3

Det stilsikre valg

Modellen HINDÖ fra IKEA egner sig supergodt til æstetikeren. Det pulverlakerede stålskab ligner ved første øjekast ikke rigtig et udendørsmøbel men derimod en industriel vitrine. Tre af hylderne er flytbare, så du kan indrette skabet, som du lyster. Set til 799 kroner i IKEA.

Til haven

Er du så heldig at være i besiddelse af en regulær have, kan du lettere tillade dig at slå dig løs på drivhusfronten. Drivhuse fås i utroligt mange størrelser og kan nærmest have karakter af et mindre orangeri. Mange benytter sig af muligheden for at gøre et større drivhus til et ekstra uderum med plads til et lille cafésæt, så kaffen kan nydes i nærmest eksotiske og lune omgivelser. Men mindre kan også gøre det, og et standard drivhus fylder faktisk ikke mere end et legehus.

Her får du tre bud på drivhuse til dig med have:

1

Dit lille private orangeri

Har du pladsen til det, er det helt oplagt at vælge et større drivhus, hvor der er plads til både dine planter og dig selv. Et lille cafésæt i drivhuset forlænger udesæsonen lidt i både forår og efterår, og der er da ikke noget skønnere end at nyde en kop kaffe omringet af friske planter, vel? Denne model koster fra 7.499 kroner i Bauhaus.

2

Få mest ud af varmen

En anden havemodel er denne, som er bygget direkte op ad huset. På den måde udnytter du også varmen fra den sydvendte husmur. Drivhuset optager ikke ret meget plads fra haven men har alligevel en god rummelighed til alle dine planteprojekter. Set til 4.999 kroner i Bauhaus.

3

Drivhushjælp i bedene

Er du lunken på tanken om et drivhus men lun på tanken om effekten til dine planter? Så er en tunnelmodel måske noget for dig. Den lille drivhustunnel beskytter dine sarte planter og kan bruges direkte i bedene i haven. Set til 169,95 kroner i Bauhaus.


Nyhedsbrev