Elektrikerfirma tramper i pedalerne for miljøet

For at spare på CO2-udledningen har De Grønne Elektrikere lagt de dieselforurenende biler på hylden til fordel for ladcykler og elbiler.
4/4 2016

Tilbage i 2009 i forbindelse med klimatopmødet i København fik Henrik Holmgren, ejer af virksomheden LTECH, der blandt andet beskæftiger sig med energirenovering, idéen til at starte De Grønne Elektrikere.

Firmaet, der er en elinstallationsvirksomhed, sparer på CO2-udledningen i København ved at cykle og køre i elbiler rundt til kunderne. Her bruges ingen forurenende diesel- eller benzinbiler.

“Jeg blev så inspireret af hele klimadebatten dengang, at jeg tænkte, at jeg måtte gøre noget ekstraordinært for vores klima. Derfor startede jeg De Grønne Elektrikere som et bidrag til et bedre miljø. En dieselbil udleder eksempelvis 1,8 tons CO2 om året, og det sparer vi miljøet for,” forklarer Henrik Holmgren.

Når elektrikerne skal ud til kunderne, foregår det således på ladcykler, der, foruden at spare på CO2-udledningen, også gør det nemmere at komme rundt i Indre By i København.

“Vi har en hel del kunder i centrum af København, og ved at cykle rundt slipper vi for at spilde tid på at finde parkeringspladser, lige som det gør det nemmere for os at komme hurtigt ud til kunden,” siger Henrik Holmgren.

Samtidig sparer kunderne også penge, fordi de slipper for at skulle betale til en parkeringsafgift.

I de tilfælde hvor distancen er for stor, bliver ladcyklen skiftet ud med firmaets skriggrønne varevogne, som er hundrede procent eldrevne.

Miljørigtig transport er nerven

For Henrik Holmgren er og skal konceptet hele veje igennem være miljørigtigt, og da han ønskede at dække et større område end primært centrum af København, kom elbiler ind i billedet.

“Vi ønskede dels at udvide vores kundegrundlag, og samtidig kunne vi også se, at det danske vejr ikke altid er det bedste cykelvejr. Derfor er der blevet indkøbt fire fuldtdrevne elbiler, da det er vigtigt at holde fast i det miljørigtige koncept, som er nerven i virksomheden,” siger han.

Henrik Holmgren forklarer, at medarbejderne har været meget positive omkring den miljørigtige profil. Samtidig har det været med til at skabe et større fokus på miljøvenligt arbejde.

I øjeblikket er forretningen indehaver af fire cykler, men Henrik Holmgren havde drømt om langt flere cykler syv år efter tilblivelsen af De Grønne Elektrikere.

“Kunderne køber ikke el-arbejde, fordi det har en miljøvenlig profil men på grund af prisen og et godt stykke arbejde. Derfor har vi ikke fået flere kunder på grund af navnet, men det har gjort, at vi er blevet kendt relativt hurtigt, end hvis vi havde haft et helt andet virksomhedsnavn,” siger Henrik Holmgren.

Han understreger dog, at elektrikerne vil fortsætte med at cykle rundt på deres specialudviklede cykler, hvor både værktøj, stiger og de mest nødvendige materialer kan være i.


Nyhedsbrev