Inspiration
21. juni 2017

9 bøger der gør dig klogere på klimaforandringer, bæredygtighed og grøn livsstil

Fordyb dig i en god bog, få inspiration til en grønnere livsstil og bliv lidt klogere på klimaforandringer. Her får du 9 bøger, der giver masser af stof til eftertanke.

Kvinde ligger på strand og læser bøger om bæredygtighed - grøn forskel

Sommeren står for døren, og det betyder (forhåbentligt) sol, strand og en ordentlig stak bøger.

Mangler du læsestof til strandturen? Så har vi samlet en liste over nogle af de bedste grønne bøger her. Der er lidt for enhver smag, hvad enten du mangler inspiration til grønne hverdagstips, gerne vil blive bedre til at “leve langsomt” eller har brug for at blive klogere FNs klimamål.

God læselyst.

1

At spise kød eller ikke spise kød?

‘Om at spise dyr’ af Jonathan Safran Foer
En supervelskrevet, oplysende og eftertænksom bog, der behandler et af de helt store spørgsmål, som rigtig mange af os stiller os selv: Bør man spise kød eller lade være? Da forfatteren Jonathan Safran Foer blev far, måtte han pludselig til at tage stilling til om livet som vegetar eller altædende var vejen frem. Derfor besluttede han sig for med hjælp af filosofi, videnskab, litteratur og personlige erindringer at undersøge, om det er etisk forsvarligt at spise dyr.
Køb bogen på Saxo.com for 149 kr.

2

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget!

‘Grønne hverdagstips’ af Signe Wenneberg
Nogle gange har man bare brug for helt konkrete råd til at leve grønnere i hverdagen. Signe Wenneberg har heldigvis lige lavet en lille bog, der helt uden løftede pegefingre samler en række nemme og overkommelige forslag til ting, du kan gøre i hverdagen, så miljøet tilgodeses – og livet bliver bedre for os alle sammen. Batter de små grønne tiltag, man selv kan bidrage med, overhovedet i det store spil? JA det gør de, siger hun.
Køb bogen på Saxo.com for 70 kr.

3

Klimakrisen betyder, vi skal ændre verden

‘Intet bliver som før’ af Naomi Klein
Klimakrisen er ikke bare vor tids største udfordring. Den er også den største mulighed, vi nogensinde har haft for at ændre verden. Idéen bag Naomi Kleins nye, internationale bestseller er ikke bare virkelig god, den er også den første af mange. ‘No Logo’-forfatteren Klein beviser ikke blot, at tiden er inde til forandring – hun demonstrerer også hvordan. Gennem utallige gode argumenter kommer hun nemlig med sit bud på, hvordan vi kan skabe nye og alternative måder at tænke økonomi og udvikling på.
Køb bogen på Saxo.com for 350 kr. 

4

En forskers memoirer

‘Lab Girl’ af Hope Jahren
Hope Jahren er uddannet indenfor videnskab og studerer træer, blomster og jord. Hendes debut memoirer fra 2016 handler om plantelivet, men den er også en hjertevarm historie, som tager udgangspunkt i Jahrens barndom, hvor laboratoriearbejdet bliver et fristed for hende, og hun lærer, at videnskabsarbejde både skal udføres med hænderne og hjertet. Hun møder en kompleks, men intelligent mand, som både bliver hendes partner i laboratoriet og ven. ‘Lab Girl’ er et bevægende portræt, der også giver indsigt i floraens verden.
Køb bogen på Saxo.com for 104 kr.

5

Vegansk bestseller

‘Vegansk Velvære’ af Mia Sommer
At spise vegansk handler ikke blot om, hvad man putter i munden – det er en livsstil. Som veganer spiser man udelukkende vegetabilske fødevarer og ingen produkter fra dyr, heller ikke mælk og æg. Man behøver dog ikke være veganer for at prøve vegansk mad, for det er sundt for miljøet at holde kødfrie dage.
‘Vegansk Velvære’, der udkom i april 2016, er en bestseller indenfor kogebøger, og den skruer godt op for årstidens frugt og grønt og byder på 110 lækre opskrifter.
Køb bogen på Saxo.com for 330 kr.

6

Klima for alle

‘Fremtidens Klima’ af Peter Bering
Klima og miljø kan være tunge emner, som kan være uforståelige for børn og folk, der ikke interesserer sig meget for miljøet. ‘Fremtidens Klima’ fra 2011 handler om forandringer i jordens klima, blandt andet varmere temperaturer, flere orkaner, mere tørke, smeltende is og forhøjet vandstand i havet. Bogen serverer klimaproblematikken lidt mere letlæseligt.
Køb den på Saxo.com for 228 kr.

7

Færre ting, mere mening

‘Everything that remains’ af The Minimalists

Ryan Nicodemus og Joshua Fields Millburn er mændene bag podcasten The Minimalists, som handler om minimalistisk livsstil, og hvordan man lever et mere meningsfyldt liv med færre ting. Bogen handler om, hvordan Joshua Fields Millburn efter tabet af sin mor og sit ægteskab lagde sit liv om og begyndte at leve minimalistisk. Det er ikke en ‘how-to’, men en ‘why-to’ bog, om at leve mere meningsfyldt.

Køb bogen på Amazon.com for 138,5 kr. (inkl. forsendelse).

8

Kvalitet frem for kvantitet

‘Langsom livsstil’ af Karen Pallisgaard
“Langsom livsstil” er et opgør med den tyransiske travlhed, der hersker i vores samfund. Vi skal lære at nyde timerne og minutterne i stedet for blot at måle dem i effektivitet og produktivitet. Det er blevet tid til at dyrke kvalitet frem for kvantitet. Hvis vi lærer at være reelt tilstede i nuet, bliver vi mindre stressede og får en bedre livskvalitet. Når vi genlærer kunsten at få ro på, vil det påvirke vores krop, sind, arbejdsliv, og familieliv positivt. Livsfilosofien i “Langsom livsstil – kunsten at få ro på” handler om at tage sig tid til at få det bedste ud af livet.
Køb bogen på Saxo.com for 250 kr. 

9

Hvor kan Danmark bidrage?

‘Bæredygtig global udvikling” af Steen Hildebrandt
“Bæredygtig global udvikling” handler om FN’s mål for bæredygtig global udvikling, og er dermed en rigtig vigtig bog for alle der gerne vil være med til at opnå disse mål; virksomheder, organisationer og almindelige mennesker. Bogen gennemgår de 17 verdensmål fra et dansk udgangspunkt og stiller spørgsmålstegn ved, hvad målene betyder for Danmark, hvorfor de er vigtige, og hvordan Danmark bedst kan bidrage.
Køb bogen på Saxo.com for 220 kr.