23. marts 2016

Blomkålssuppe med grønt baconknas

Forvandl dine blomkålsrester til en cremet blomkålssuppe med sprødt baconknas, og slip for at smide resterne fra gæstemiddagen i skraldespanden.

Undgå madspild. Blomkålssuppe med grønt baconknas.

BLOMKÅLSSUPPE MED GRØNT BACONKNAS

HVERDAGSMAD TIL 2 PERS.
TID: 30 MIN.

Det skal du bruge:

  • Blomkål (rest fra gæstemiddag, se nederst på siden)
  • 2-3 dl blomkålspuré (rest fra gæstemiddag)
  • 1½-2 dl fløde (rest fra gæstemiddag)
  • Salt, peber
  • 4 skiver bacon (rest fra gæstemiddag)
  • Ristede gulerødder/forårsløg (rest fra gæstemiddag)
  • Timian (rest fra gæstemiddag)
  • Evt. brød

Sådan laver du blomkålssuppe med grønt baconknas
Del blomkålen i buketter, og kog i letsaltet vand i 20 min. Blend kålen med puréen, og spæd til med kogevand, så den ønskede konsistens opnås. Smag til med fløde, salt og peber, og kog suppen op. Skær baconen i tynde strimler, og rist dem sprøde på en tør pande. Skær gulerods- og forårsløgsresterne i skiver, og varm dem på panden med baconen. Anret suppen i skåle, drys med sprødt knas, og pynt med timian. Server evt. med brød eller ristet rugbrød.

TOURNEDOS MED CREMET BLOMKÅLSPURÉ

GÆSTEMAD TIL 4 PERS.
TID: 40 MIN
Det skal du bruge:
  • 800 g kalvemørbrad
  • Salt, peber
  • 4 skiver bacon
  • 12 små gulerødder
  • 8 forårsløg
  • 1 stort blomkål
  • 1½ spsk. fløde
  • 1 spsk. smør
  • 30 g mandelflager
  • 100 g smør
  • Frisk timian

Sådan laver du tournedos med cremet blomkålspuré
Del mørbraden i fire, krydr med salt og peber, og vikl et stykke bacon om hver.
Skyl, og rens gulerødder og forårsløg, og del de lange forårsløg på langs. Skær blomkålen i små buketter, og kog dem i 20 min. Hæld vandet fra, lad kålen tørre helt og mos den groft med en gaffel, tilsæt fløde og smør, og smag til. Brun først baconsiderne på tournedoserne på panden, så de bliver sprøde. Steg derefter selve bøfferne i lidt smør i tre til frem min. på hver side, alt efter hvor rødt kødet ønskes. Lad kødet trække i fire min. på et stykke køkkenrulle på en tallerken. Steg gulerødder og forårsløg i et par min. i fedtet fra kødet på samme pande. Rist mandelflager på en tør pande i et min., tilsæt smør, brun det, og lad det bruse op. Anret kødet med blomkålspuréen, grønt og mandelsmørsauce, og pynt med frisk timian.

Læs mere om