15 bæredygtige ting til din bolig

IKEA vil gøre vores allesammens hverdag lidt grønnere, og derfor har de lanceret en ny bæredygtig kollektion med alt fra spirebakker til ler-vinkølere og bomuldsplaider. Men hvad er det, der gør produkterne klima- og miljøvenlige? Bliv klogere her.
20/4 2016

I april så en ny kollektion hos IKEA dagens lys. Kollektionen hedder ANVÄNDBAR og indeholder en række produkter, der med IKEAs egne ord skal inspirere forbrugerne til at leve et mere grønt og bæredygtigt liv.

“Vi vil gerne vise, at bæredygtighed ikke handler om at gå på kompromis med hverken stil, kvalitet eller pris, men at det kan lade sig gøre med en højere grad af bevidsthed,” siger IKEAs danske sustainability manager Jonas Engberg.

Blandt produkterne finder man blandt andet lergryder, der afgiver fugt under stegning, så man bruger mindre fedtstof, karklude uden optisk blegemiddel – og som er fremstillet af bomuld, der er dyrket med mindre vand, kunstgødning og pesticider – samt en spirebakke som skal inspirere flere til selv at dyrke mere af det mad, vi spiser.

Lergryden og det mønstrede viskestykke er blandt de bæredygtige produkter i IKEAs nye kollektion.

“Fælles for disse produkter er, at designerne og produktudviklerne har haft bæredygtighed som et designparameter. Og selvom hver enkelt element eller eksempel ikke løser alle problemer, er de eksempler på, at man kan gøre en forskel,” siger Jonas Engberg.

IKEA er i dag til stede i 47 forskellige lande verden over, men det er i de skandinaviske lande, at salget af bæredygtige produkter går bedst.

“Lige siden vi begyndte at sammenligne salget af disse produkter i de forskellige IKEA lande over hele verden, har top et, to og tre permanent bestået af Sverige, Norge og Danmark, med Sverige på førstepladsen, efterfulgt af Norge, og med Danmark som nummer tre,” fortæller Jonas Engberg.

Du kan tjekke IKEAs nye kollektion ud her:


Nyhedsbrev