Forside > Tøj > 11 danske bæredygtige brands du skal kende
Inspiration
7. august 2017

11 danske bæredygtige brands du skal kende

Der er efterhånden flere og flere tøjbrands, som går ind i kampen for at producere mere bæredygtigt tøj. Vi har samlet 11 danske bæredygtige brands, som alle gør noget aktivt for at skåne klima, miljø og mennesker.

Tøj hænger på række - bæredygtige brands - grøn forskel
Er du til økologi, Fair Trade eller deleøkonomi? Find inspiration til en grønnere garderobe blandt nogle af de sejeste danske, bæredygtige brands her.

Uanset om du er den bevidste mandlige forbruger, den kvalitetsbevidste kvinde eller du er på udkig efter økologisk undertøj eller børnetøj, så er der noget for enhver smag.

Vi giver dig her 11 bæredygtige danske brands, som alle har klare visioner og håb for planetens fremtid.

1

Ansvarlighed over hele linjen

Aiayu har en uformel tilgang til luksuriøst tøj med et stort fokus på at føre ansvarlig forretning – både når det gælder deres produkters tilblivelse og produktionens sociale og miljømæssige effekter. Hos Aiayu er en ansvarlig tilgang lige så vigtig som æstetikken i tøjet. De har også fokus på zero waste, og ser affald som en mulighed for at recycle, bruge og genbruge materialerne. En tankegang de blandt andet har implementeret i Indien med en zero waste-tilgang i bomuldsproduktionen.

2

Favoritter til klædeskabet

The Baand ejes af en miljøbevidst designer og en tekstilindkøber med forkærlighed for det klassiske håndværk. Deres mål er at skabe favoritter til klædeskabet med fokus på komfort og bæredygtighed. De to kvinder bag The Baand, Julie Villumsen og Stine Bauer Boskov, har fokus på miljøet og bønderne ude på markerne, og de benytter sig af små, privatejede producenter i hh. Peru og Nepal. På webshoppen finder du også andre bæredygtige brands, og tøj til herre, dame og baby plus diverse lækkerier til hjemmet.

3

Økologisk kvalitetsundertøj

Dilling sælger økologisk bomuld undertøj af høj kvalitet. Familievirksomheden bag Dilling har specialiseret sig inden for en ren produktion og certificerede økologiske materialer. Produkterne skal være miljøvenlige, hudvenlige, af højeste kvalitet og kunne holde til mange vaske.

De sælger kvalitetsundertøj til både damer, herre, børn og baby, som er forarbejdet med en ægte respekt for både miljøet og forbrugerne.

4

Moderigtig økologi

Fair to WEAR er en butik, der forhandler bæredygtigt tøj og tekstiler, som er økologiske og/eller Fair Trade produkter. De vil gerne vise, at bæredygtigt tøj sagtens kan være smart og moderigtig samtidig med, at det bidrager til et sundere og mere bæredygtigt klima. Fair to WEAR har både tøj til ham, hende og baby – primært fremstillet af certificeret bomuld.

Læs også: Bæredygtig shopping: 7 miljømærker du skal kigge efter

5

Et opgør med fast fashion

Fonnesbech har fokus på godt og holdbart design til den lille og stilsikre garderobe. De har kreereret kvalitetstøj siden 1847, og med deres re-launch i 2014 har de taget afstand fra køb-og-smid-væk-kulturen med et nyt, stærkt fokus på bæredygtighed. Hos Fonnesbech får du lækkert designertøj, som kan holde i mange år bygget på tanken om, at tøj skal holde længere end en sæson. De arbejder ud fra en bæredygtig forretningsmodel med mennesker, miljø og kloden i centrum og samarbejder med certificerede producenter.

6

Bæredygtigt børnetøj

Fred’s World by Green Cotton er en kombination af certificeret økologisk bomuld, miljøvenlig produktion og en legesyg, meningsfuld tøjkollektion til børn. Fred’s World er en verden fuld af sjov, leg og farver, mens by Green Cotton er din garanti for, at der er taget hensyn til miljøet og dit barns sundhed. Tøjet er fri for skadelige kemikalier, og de tager ansvar for både miljøet og de mennesker, som producerer tøjet.

Læs også: Sådan undgår du kemi på børneværelset

7

Lækkerier til den mandlige forbruger

Det danske brand Knowledge Cotton Apparel sælger lækkert, bæredygtig tøj, tasker og tilbehør til den mandlige forbruger.

De blev grundlagt i 2008, og i dag er firmaet vokset til et internationalt bæredygtigt brand med en mission om at producere tidløse og bæredygtige produkter til bevidste mandlige forbruger, som ikke går på kompromis i forhold til hverken stil, komfort eller kvalitet.

8

Bæredygtighed for business to business

Når det kommer til bæredygtig beklædning for business to business, så er virksomheden Neutral en af de førende på markedet med tøj i 100% økologisk Fair Trade bomuld. Neutral er resultatet af mere end 20 års erfaring fra den konventionelle tekstilindustri og det konstante pres i forhold til lave priser på bekostning af miljøet og arbejderne. Her er der fokus på at skabe større respekt for både planeten og alle os, der bor her. Neutral producerer bæredygtigt tøj til blandt andet Noma, Roskilde Festival og L’Oreal.

9

Dit nye yndlingstøj

Hos Önling er ambitionen høj – de har nemlig sat sig for at skabe yndlingstøj, eller med andre ord, tøj som ikke ender bagerst i skabet. Tøjet er skabt med en kærlighed til kloden og med et stort fokus på bæredygtige materialer – hvor de nyeste trends træder i baggrunden for kvalitet, holdbarhed og bæredygtighed. Derfor vælger Önling også materialerne, før de tegner designsene – og både komfort og en hensynsfuld produktion er vigtige for udvælgelsen.

10

Deleøkonomi

Veras er ikke som sådan et tøjbrand, men et nyt og innovativt tøjbyttekoncept, som bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Veras er en online platform, hvor du både kan finde vintage og high-street-genbrugstøj. Konceptet bygger på deleøkonomi ved at give brugerne mulighed for at bytte tøj på kryds af tværs ved hjælp af et simpelt pointsystem. Alt tøjet bliver kvalitetssikret nøje af Veras.

Læs også: Del dine ting til gavn for miljøet

11

Cirkulær økonomi

Vigga er et højkvalitets vente- og børnetøjsmærke, som er baseret på en prisvindende abonnementsservice med udgangspunkt i cirkulær økonomi. Hos Vigga får kunderne en blanding økologisk designertøj, som udskiftes til større størrelser i takt med at barnet vokser. Indtil nu har Vigga cirkuleret over 100.000 stykker tøj, sparet over 7,5 millioner liter vand og over 7 ton CO2.

Læs også: “Tøj er kun bæredygtigt, hvis vi genbruger det!”

Læs mere om