Billede af en grøn hverdag

3 fordele ved et grønnere liv

Hvis ingen forandrer noget, bliver alting ved med at være, som det altid har været, lyder det fra vores nye bloggere fra netværket Sustain Daily herunder. Er du enig?
23/1 2017

Det kan virke uoverskueligt at holde fast i de grønne vaner, når en togbillet er dyrere end en flybillet, januar rimer på udsalg, og der er langt mellem politiske beslutninger, der gør de grønne valg lette.

Alligevel er vi mange, som hver dag prøver at leve lidt mere bæredygtigt end i går. Mange som synes, at livet giver mest mening, når man gør sit bedste for at leve i en grøn hverdag og bevare en beboelig jordklode for så mange som muligt.

Læs også: Den nemme guide til mindre affald i hverdagen

Selvom det kan virke som slid og slæb og føles nyttesløst at tage kampen for en bæredygtig verden personligt, er det det hele værd. Derfor har vi samlet det, vi ser som de tre største fordele ved at leve et grønnere liv. Måske kan du se dig selv i dem?

Fordel nummer et ved en grøn hverdag er…

At din dårlige klimasamvittighed forsvinder. Ved at gå i gang med at forandre dine egne vaner slipper du for den konstante nagende fornemmelse af, at der er en grundlæggende uoverensstemmelse mellem dine værdier og dine handlinger. At skære ned på kødet, reparere en skjorte i stedet for at købe en ny eller tage i sommerhus frem for til Milano redder ikke verden, men det bidrager mindre til at ødelægge den. Her er 5 tip til at dyrke din motivation, hvis du har brug for lidt konkret og nem inspiration.

Læs også: Den grønne kalender 2017 – sådan gør du dine vaner grønnere måned for måned

Fordel nummer to er…

At dine valg påvirker andre i en positiv retning. Når du tager en grøn madpakke med på arbejde, starter det måske en diskussion om kødforbrug ved frokostbordet. Hvis du spørger efter økologi i dit supermarked, påvirker du måske det næste vareindkøb. At svare “Den er fra en genbrugsbutik”, når nogen roser din trøje, eller bede om din kaffe i en rigtig kop frem for en plastikkop sætter tanker i gang hos dem, du snakker med. Det handler simpelthen om mange bække små.

Fordel nummer tre er…

At du er med til at skabe efterspørgsel efter services, varer og beslutninger, som er mere bæredygtige. På den måde bliver nye forbrugsmønstre skabt, og tiltag som belaster klimaet mindre opstår og overlever. De færreste tør tage en beslutning, som alle er imod – hvis vi er mange nok, som viser, at vi ønsker en mere grøn hverdag og et mere klimavenligt samfund, bliver det politiske mod og den politiske handlekraft større.

I Sustain Daily tror vi på, at det er bedre at komme i gang end at vente på, at nogle andre tager styringen. Vi er et netværk af ildsjæle, som på hver vores måde forsøger at forandre verden – hvad end det er gennem at spise mindre kød, købe færre nye dimser, rejse mere med tog eller klæde os i socialt og miljømæssigt forsvarligt produceret tøj. Vi tror simpelthen på, at den grønne omstilling er noget, vi hver især skal tage personligt. Hvis vi altså for alvor vil rykke. For hvis ingen forandrer noget, bliver tingene ofte ved med at være, som de altid har været.

Kræfterne bag webmagasinet og det grønne netværk Sustain Daily er faste bloggere på GrønForskel.dk. 


Nyhedsbrev